Etikettminnen
Läst 470 ggr
Maria
2019-11-01, 19:30

De vackraste platser ni besökt?

Som frågan lyder. Berätta gärna om de vackraste platser ni besökt. Platser som stannat i hjärtat för alltid.

/Maria
flocken
2019-11-01, 20:03
#1

Jag har inga speciella platser. Utan mer vissa tillfällen. Den där gläntan i skogen, på bryggan i solnedgången. På altanen med hela familjen samlad. Vid strandkanten o grilla korv över öppen brasa. "this small moments that is life" Vi reser inte.

Sajtvärd rexkanin, fibromyalgi och diabetes Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se
Li.nda
2019-11-01, 20:25
#2

Måste nog vara när jag besökte Stavanger när jag bodde i Norge. Himla fint och vackert där. Edit: annars ansåg jag Lefkas, Grekland vara fint med, även Venedig. Fastnar lätt för många ställen och tycker alla är fina på sitt vis. Men Lefkas och Stavanger är nog de platser där jag känt ”wow!!”.

//Linda
SonjaG
2019-11-01, 21:27
#3

Grand Canyon!

Dioramabyggare
2019-11-01, 21:46
#4

Den vackraste plats jag varit på är denna. Bilden tog jag när jag gjorde en cykelutflykt ute på landet.

Maria
2019-11-02, 07:12
#5

I Sverige så är det nog Ursholmarna i Kosterskärgården. Ursholmarna är Sveriges västligaste bebyggda plats. Oerhört karg och kalt och bergen är "randiga" av svart diabas. Man kan se hur ränderna följer ett rakt mönster på kobbarna intill. De kallas för Hin Håles harvedrag.

Jag har två ställen i Grekland också som är oslagbara. Utsikten från kalderan i Santorini går inte att beskriva. På kvällen när himlen skiftar från blått till rosa vid solnedgången på en minut. Första gången när vi var där så upprepade min man "vilken jävla smäll alltså" hundratals gånger och vi hade så roligt åt det. Han var helt fascinerad.😃

Andra stället är det gamla klostret insprängt i det höga berget på Amorgos. Utsikten är så man tappar andan och nedanför ligger "Det stora blå" Det var här man spelade i kultfilmen och det var enbart därför vi åkte dit första gången.😉

Sedan är det en magisk natt i Saharaöknen. Jag förstår att man kan bli "ökentagen" Där var det otroligt hur temperaturen kunde skifta från hetta till kyla som på ett trollslag när solen gick ner och så tystnaden… förutom kamelernas sång.

Sist men inte minst klipporna vid Lands End i Cornwall England går inte av för hackor. Där havet piskar upp skum mot klipporna och man riktigt känner historien genom tiderna.

Får se om jag kommer på något mer ställe.

/Maria
Agnetachristina
2019-11-07, 21:07
#6

Här är mitt paradis, Ångbåtsbryggan i Utvalnäs

Lona
2019-11-08, 08:02
#7

Island är helt magiskt! Ett förtrollat land som dessutom är tätt förknippat med vår egen historia. För mig har det dessutom en speciell betydelse, det var där jag blev förälskad i min partner även om det tog några år innan vi blev ett par. ❤️ Bilden med klippan i midnattssol är Nordkapp i Norge, en väldigt speciell känsla att stå "On the top of the world" där det mest slående var att allt var så blått - havet och himlen tycktes oändliga.

"Jag är inte klok men jag är smart!" Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhet🌺
W
2019-11-08, 08:42
#8

Oj vad svårt att svara på för vår värld har så många vackra platser som alla får en speciell betydelse men riktigt djupt i hjärtat är Navajo och som ovan nämns Grand Canyon. I Sverige hamnar Abisko på första plats men även här finns så många vackra platser runt om i vårt avlånga land som satt sig i hjärtat och ger många ljuvliga minnen.

#7 Åååå Island jag håller med dig, helt magiskt 😎 vilka underbara bilder du bjuder på 👍

Upp till toppen