Det beror ju alldeles på vilken maträtt det handlar om.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Potatis, alla dagar i veckan! Kokt, stekt, ugnsbakad, grillad, klyftpotatis, pommes, hasselbackspotatis, mos, gratäng, soppa… Så mycket gott man kan göra med potatis ❤️
Denna sommar har det dock blivit relativt lite Potatis till förmån för udonnudlar - så gott! Ris är smarrigt om man lagar det som en egen rätt med lök, kryddor o.s.v. medan "naturellt" ris är helt menlöst enligt mig. Pasta kan vara gott någon gång ibland men jag skulle helt klart kunna leva utan.
SE*Simbelmynes
Jag håller med #1 , det beror helt på vad jag ska äta.
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦
Om jag bara fick välja en så skulle det bli Potatis.
Stolt ägare till fem La permer
Mitt inlägg #1 har blivit anmält och bortröstat och det är givetvis inte OK att använda sig av funktionen på detta sätt.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#9 Det skulle jag knappt klara att äta även o det är gott var för sig.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#8 Usch vad tråkigt med sånt missbruk av funktionen 😕
Måste jag välja en så är det nog potatis 🙂
Även om jag älskar pasta så har Potatis betydligt mer variation, och är även gott ensam med smör.
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦
#10 Precis som jag aldrig skulle kunnna äta korv s med pasta eller ris (?)
#13 Vilken typ av sill föredrar du? Jag gillar Matjesill eller Löksill men naturell är också god.
#15 Vad är naturell sill för dig?
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Potatis, sedan pasta och sist ris.
För mig är naturell vanlig icke smaksatt inlagd silll i 1-2-3 lag
Stolt ägare till fem La permer
#16 När den inte är smaksatt men inlagd i 1-2-3 lag.
Aha. För mig är naturell sill snarare rå sill😃
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#20 Äta den direkt rå har jag aldrig gjort. Får testa någon gång.
Det åt jag mycket som barn.
Numera äter jag mest stekt saltsill. Den stora sillen de har i en tunna hos fiskbilen.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#15 Jag tycker bäst om senapssill , matjessill med.
#22 Tycker inte om saltsill .
HH 🙂
#23 Det är det jag gillar minst. Senapssill och matjessill.
Jag älskar all sill mer eller mindre 🤤
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦
#24 Vilken tur att vi alla är olika och har olika smak. 👍
Både angående mat , kläder , skor och allt annat . Vi har olika åsikter och det är det som gör att vi trivs ihop och kan diskutera här. 👍
HH 🙂
#26 👍
Stolt ägare till fem La permer
Jag älskar matjesill!
#29 ojoj då , skrattar lite åt att skala Potatis , 😆 jisses , jag har väl skalat 2 kg x 4 säkert , bara på en vecka , Gjorde Potatis mos , raggmunk, Potatis bullar . Då skulle jag vart hos dig o skalat Potatis ! 😀 Har inte ätit all mat själv , lagat mat till andra , + till Loppiset sist ( hade matlådor till salu) . Allt såldes!
HH 🙂
#30. 😃 När jag väl skalar Potatis så brukar det bli en ca 5 L gryta åt gången. Då räcker potatisen längre, såvida jag inte gör potatismos av allt. Jag är en storätare!😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Äter varken ris, pasta eller Potatis i vardagen. Jag kan få sug efter en liten potatisgatäng eller bakad Potatis en eller ett par gånger per år och då äter jag det och magen går i baklås - alltid. jag har IBS och sen många år tillbaka så låter jag bli ris, pasta & Potatis och magen mår otroligt bra. Äter nångång ibland men ytterst lite. Jag tillagar grönsaker istället på olika sätt - steker, kokar, ugnsrostar och det är mer smakrikt tycker jag, till all mat jag gör. 🙂
Älta inte problem - skapa lösningar!! 🤔😃
Alla tre går hem här men det beror på vad man ska servera 🙂
Jag skalar aldrig Potatis. Köper sorter med tunt skal och äter det.
Pasta kommer defintivt överst på listan! Älskar pasta i alla dess former, både enkla och mer avancerade rätter. Till lunch idag gjorde jag en enkel favorit, makaroner med riven parmesan och turkisk youghurt. Sååå gott att sleva i sig😃
På andra plats kommer Potatis och sist kommer ris!
/Christina
Har funderat på ris. Finns bara 3 rätter jag tycker ris passar till. Kyckling med currysås, korv stroganoff och risotto.
#39 Haha risotto utan ris 😉 En gammal vän åt köttbullar med ris.
Jag vill gärna ha Basmatiris till många asiatiska rätter.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
#41 Där sa du något. Kinamat och thaimat kan jag ha ris till. Även indiskt!
#41 Precis kyckling vindaloo utan ris är ingen hit
#43 Nej been there done that 😂
#44 😂
Jag älskar pasta men äter det sällan. Jag får en ordentlig otäck matkoma varje gång. Potatis äter jag kanske varannan vecka. Här är det mest ris i olika former. Rött thairis är riktigt gott.
Om man tycker ris är smaklöst så häll gärna några droppar fond i under kokningen. Vilken är beroende på vad man tänker äta till. Jag tar oftast kyckling eller grönsaksfond.
Jag äter helst Potatis, men självklart inte i alla sammanhang. Jag skulle exempelvis inte välja Potatis till köttfärssåsen, då ska det vara spagetti.
Jag gillar kokt Potatis bäst, äter stekt Potatis och potatismos, men inte någon annan variant. Potatismos måste jag vara försiktig med, det höjer blodsockret dramatiskt (precis som kokta morötter och rotmos gör). Jag skalar alltid potatisen före kokning med en gammaldags skalare som tar tjockt. Det beror på att nästan allt kalium finns i och under skalet på potatisen och det måste jag ha bort som njursjuk.
Ris är gott till köttgrytor och liknande. Pasta tycker jag sämst om av de tre.
#47 Jag tål bara inte spagetti. Så fort någon säger Spagetti blir jag illamående. Varför vet jag inte då det är samma sak som andra typer av pasta bara en annan form. 🙂
Ris! Tycker inte om kokt Potatis, men potatismos o potatisgratäng funkar ibland. Pasta avstår jag gärna, är glutenintolerant. Så äter isåfall bönpasta och för att vara ärlig är det inte supergott. Ris däremot äter jag till allt! - biffar, hamburgare, stroganoff, kalops, chili con carne, tacofärs, falafel, gyros (när jag åt det). Ibland äter jag bara ris med ketchup. Äter inte kyckling men när jag gjorde det hade jag alltid ris i min kycklingssallad också, så gott!!
//Linda