2019-07-18 08:56 #0 av: Mooniq

Jag har gjort egen glass ett par gånger i sommar och nu senast testade jag lite- man-tager-vad-man-haver och det blev bra. 

4 dl grädde - hårt vispat

1 burk kokosgrädde

2 bananer, mixade

1 dl spad från en ananasburk eller juice

½ - 1 burk kondenserad mjölk eller om du hittar kond. kokosmjölk

Jag vispade grädden för sig, hårt

Sen mixade jag bananerna och vispade ihop det med ananasspad och kokosgrädde och kondenserad mjölk, sist vände jag ner grädde och rörde runt med slickepott.

Hittade små frysformar och duttade upp i portioner.

(Om man inte vill ha grädde i så går den fint att utesluta, kokossmaken blir då mer framträdande.)

Behöver stå framme en stund innan servering, fick högsta betyg när jag serverade det till kaffet. 

Jag brukar ha lite skivade jordgubbar, vinbär, blåbär eller hallon till glassen men denna gången hade jag inte det.