06 Mat & Dryck

Hemmagjord superenkel glass

2019-07-07 19:32 #0 av: Mooniq

Jag håller nere på sockret och kolhydraterna men nån gång ibland gör jag glass. Idag är en sån dag. 

5 dl grädde - hårt vispad

1 burk kondenserad mjölk eller kond kokosmjölk om du hittar. ca 350- 400 gram

Smaksättning:

2 dl mosade bär/kokta kalla äpplen/päron/nutella/riven choklad/mosad banan eller annat man gillar

Jag älskar lakrits så jag tillsatte endast 1 msk lakritspulver och rörde runt med vispen tills det blandat sig, sen ner i en bytta och in i frysen. 

Den får stå framme 10 min innan servering, då den behöver mjukna lite. 

Jag brukar servera med lite fräscha bär till. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2019-07-07 20:18 #1 av: Soligajag1

Det låter riktigt mumsigt !
Måste testa en dag ! 😀
Tack för recept!
Lakrits älskar jag ! Gott!
😀

HH Glad 

Anmäl
2019-07-07 21:36 #2 av: tlover

Jag brukar mixa kvarg och frysta jordgubbar till en god och nyttig glass

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2019-07-07 22:34 #3 av: eskils

#0 Tack för recept! Måste det vara kondenserad mjölk?

#2 Låter också gott, ska testa. Glad


Anmäl
2019-07-08 06:10 #4 av: Maria

#0 Tack för tipset.

Jag tror aldrig jag använt kondenserad mjölk men någon gång ska väl vara den förstaSkämtar

/Maria

 

Anmäl
2019-07-08 06:38 #5 av: Mooniq

#3 eskils - till detta recept har de kondenserad mjölk men jag har annat glass/cheeseke-recept och då är det vispade äggulor, äggvitor, socker, philadelphiaost och smaksättning. 

Den kondenserade mjölken har en hög sötma så man behöver inte söta på annat sätt - smidigt. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2019-07-08 06:47 #6 av: Soligajag1

Kanon!!
Tack för recept , detta måste jag testa ! 😀👍

HH Glad 

Anmäl
2019-07-08 09:03 #7 av: Mooniq

Här är glassreceptet för cheesecake - eller bara ha som glass och med smaksättare, bär, choklad, rivet ctronskal etc

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2019-07-08 10:32 #8 av: eskils

#5 Aha. Då kanske man kan ta vanlig mjölk och t ex vaniljsocker istället. Glad


Anmäl
2019-07-08 14:48 #9 av: Mooniq

#8 eskils - till det första receptet måste du nog ha vispad grädde som ger konsistens annars blir det nog rinnigt eller stenhårt om du provar med mjölk. 

googla coconut milk ice cream så finns det en amerikans tjej som använder kokosmjölk och gör egen kondenserad kokosmjölk till sin glass - verkar lätt och gott. 

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2019-07-08 15:15 #10 av: eskils

#9 Mooniq - menade bara att ersätta den kondenserade mjölken med vanlig mjölk. Behålla grädden alltså.


Anmäl
2019-07-09 14:46 #11 av: Carmarino

#9 Det finns även de i Sverige som gör egen kondenserad kokosmjölk, bl.a. den här tjejen:

http://roethlisberger.se/2014/08/28/gor-egen-kondenserade-mjolk-ocheller-kolasas-vegan/

Det går även att göra kondenserad sojamjölk:

https://inspoguide.com/fridasvegobak/2019/05/16/kondenserad-sojamjolk/

#10 Kondenserad mjölk är tjockare än vanlig mjölk, så det blir nog en tunnare smet med bara grädde och mjölk.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2019-07-09 14:53 #12 av: Soligajag1

#11 Bra tips , tack ! 

Jag brukar använda denna kondenserade mjölk på annat sätt, kokar burkarna i vatten i 2-3 timmar ,  måste fylla på vatten då o då ,  sedan blir det en kola smet , precis som på din länk .  Riktigt smaskens är det .  Brukade ha det på mariekex,  mellan tårtbotten ,  till pannkakan, plättar . så gott är det .  ( min fd man är chilenare och dem gör olika bakverk av denna "leche condensada" Glad

HH Glad 

Anmäl
2019-07-09 14:58 #13 av: Carmarino

#12 Ja, kondenserad mjölk brukar ju också kallas dulce de leche, och är vanligt i Sydamerikanska länder har jag för mig.

Om man inte orkar koka den kondenserade mjölken själv så kan man köpa karamelliserad mjölk. Då är den redan färdigkokad till kolasås. Burkarna kan vara rätt lika varandra, så det gäller att kolla att man köper rätt sort.

http://mykitchenstories.koket.se/2019/03/05/kondenserad-mjolk-eller-karamelliserad-mjolk

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.