16 Ordet är Fritt

Tålamod

2017-12-07 12:49 #0 av: Maria

Tålamod, är det en förmåga som  ni besitter?

Eller det kanske inte är en förmåga?

/Maria

 

Anmäl
2017-12-07 12:54 #1 av: Fridaaaa

För mig beror det helt på vad det gäller :)
Mer tålamod kring vissa saker än andra samt beroende på vilket humör jag är på :) 

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2017-12-07 13:00 #2 av: [Rhonda]

#1 Likadant här.

Jag har inget tålamod med idiotiska människor.

Har hur mycket som helst för barn, gamla, sjuka.

Anmäl
2017-12-07 13:15 #3 av: flocken

Så olika. Har ett rätt bra tålamod.
Men är det bara kaos & kalabalik så brister det direkt. När man får säga till om & om igen & de man pratar med nonchalerar en.

Sajtvärd rexkanin & fibromyalgi Driver Djurflockens hunddagis. Litet hunddagis i hemmiljö. www.djurflocken.se / vh Mette
Anmäl
2017-12-07 13:29 #4 av: Maria

Mitt tålamod har helst klart blivit bättre med åren.

/Maria

 

Anmäl
2017-12-07 14:18 #5 av: PeterTM

Jag är som de flesta, har noll tålamod med knäppskallar, men annars, när det gäller att lösa ett praktiskt problem till exempel, har jag jättebra tålamod. Jag blir mer engagerad ju svårare det blir.

Anmäl
2017-12-07 14:28 #6 av: Fransu

Helt beroende på dagsform och hur länge sedan det var jag åt. Skrattar Jag skulle tro att dom flesta skulle beskriva mig som en lugn människa som sällan brusar upp. Men jag ha helt klart fått sämre tålamod med åren. Brukar väl vara tvärtom. Det är dock sällan jag visar om jag är irriterad eller förbannad.

Anmäl
2017-12-07 20:08 #7 av: Scorpio97

Med kluriga uppgifter och sånt har jag väldigt bra tålamod, och kan hålla på så länge det krävs. Med jobbiga människor och liknande beror det helt på situationen. Om jag måste "stå ut" med något så gör jag det. Utåt sett verkar jag säkert väldigt lugn också, hur mycket jag svär och klagar samt vad som utspelar sig i mitt huvud behöver ju ingen veta ;) 
Vad jag minns har jag aldrig blivit riktigt arg, i alla fall inte så att jag visar det utåt. 

Förseningar och att jag måste vänta på något brukar också gå bra. Jag hittar alltid något att roa mig med eller så njuter jag av att få en paus. Ingen idé att bli upprörd över något man inte kan styra över liksom. 

//Jessie

Anmäl
2017-12-07 20:13 #8 av: Maria

Jag tror att jag har ganska bra tålamod med folk i allmänhet men det finns gränser.
Min brors gamla svärmor brukade säga.
"Man får gärna skita mig på näsan men man ska ge fan i att gnida in det"

/Maria

 

Anmäl
2017-12-07 21:10 #9 av: [HundochKatt]

Det beror nog på situation och hur jag mår, vilket tålamod jag har. 

Överlag har jag nog stort tålamod. Bla tecknar och målar jag och mycket detaljer, och då krävs det tålamod och inte bara rusa fram och få en halvfärdig teckning som klar. 

Men jag har inget som helst tålamod med människor som är oförskämda eller bara ska krångla till det mer än nödvändigt.  Eller sådana som gömmer sig bakom ett regelverk istället för att visa empati (Försäkringskassan) 

Eller människor som jag får vänta på om vi har bestämt träff eller ska någonstans (min särbo är seg som attan fast jag säger till i god tid och innan jag går en sväng med hundarna). Då kan jag bli riktigt irriterad.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.