Mina köttbullar!
Jag måste berätta att jag har gjort julköttbullar! Jag tycker nog själv att jag är ganska bra på att laga mat - men köttbullar gjorde min mamma så fina och goda så det har jag aldrig tyckt att jag är bra på - och därför har jag inte heller gjort såna så ofta. Jag tycker att mina ramlat sönder och blivit mindre goda. Det kvittar vilket recept jag prova så har det inte blivit till min egen belåtenhet.
För ca 6 år sen hittade jag ett recept på köttförsbiffar med basilika, fetaost, svartpeppar och utifrån det receptet har jag experimenterat fram ett recept på lammfärsbullar och nu ett recept på julköttbullar. Och det blir så bra och det bliir så gott och köttbullarna håller ihop!!
Jag har bland annat senap i smeten och det gör att det smakar mycket juligt!
Nu idag var det några som pratade om hackad ansjovis i köttbullar och lite porter i, så se om jag provar det någon dag!
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet
Kan tänka mig att ansjovis blir gott i. Men då bör det nog vara lite fetare färs?
Jag använder mest älg och rådjursfärs, den är ju mager, och jag brukar finhacka bacon och persilja och ha i smeten.
Och så måste man jobba länge med smeten, ju längre man arbetar den ju bättre blir det. Och jag använder händerna!
// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!
Tack för tips! Hur fet färs tänker du på då?
Ja, det går bra att jobba med händerna, det är faktiskt lite roligt!
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet
Färs med mycket fläskfärs i. Men skulle tänka mig att det blir gott även i lammfärs.
Men jag ska prova med älgfärs också, det går ju att göra några biffar med ansjovis i, man behöver ju inte göra av hela satsen.
// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!
Här hemma är det min man som står för köttbullarna.
Det finns nog ingen maträtt som jag blir så ilsk som när jag gör köttbullar. Inte min grej alls.
Hans köttbullar brukar vara små och ljuvliga. Har gjort både på älgfärs (blandat med fläskfärs) och vanlig blandfärs.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Jag har gjort julköttbullar på fläskfärs, lite ansjovis o fransk senap i. Dom blir jättegoda.
Jag styr själv mitt liv med mina tankar o känslor.
#4 Jag ska nog prova att göra mindre nästa gång. Nu sa sambon att det såg så lite ut så det skulle inte räcka alls och då var de på 1.2 kilo.
Precis så som du har jag känt för köttbullar förut, ilska och besvikelse!
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet
Min svägerska brukar göra julköttbullar med bl.a. kryddpeppar i. Jättegoda de också.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
nu är det dags igen - hoppas att de blir bra den här gången också!
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet
#9 Så gott🙂
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
DAGS för köttbullar igen, hoppas att jag kommer ihåg receptet nu då!
Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet
Ojoj, så goda dem ser ut , köttbullarna! Har aldrig provat med ansjovis o fransk senap i smeten , det ska testas , spännande!! Tack för tipset!! Nu blir man hungrig !! 🤪😜😀
HH 🙂
Sonen brukar göra Mannerströms julköttbullar och där tror jag det också är i ansjovisspad.
/Maria
Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.
Gjorde julköttbullar igår på kycklingfärs. Blev väldigt goda. I början blev dom små och fina i slutet blev dom stora. Händer mig var gång;)