Kategori 1

Begreppet livskvalitet

2015-08-26 23:38 #0 av: Cristine

Kvalitet är graden av godhet i allmänhet. Livskvalitet målar upp de villkor som gör ditt liv trevlig och värt att leva, eller fyller det med sorg. Det är extremt subjektivt och nära knutet till det samhälle som finns nära individen.

I en lantlig miljö utan den tekniska utvecklingen, där människor lever ett liv i enlighet med naturen och borta från framsteg,  känner de sina behov tillgodosedda med mindre materiella resurser. 

I moderna urbana samhällen, kan en individ känna sig missnöjd och  med låg livskvalitet om den inte kan komma åt de tekniska innovationerna .

Naturligtvis finns det grundläggande krav för att alla ska få livskvalitet såsom hälsa, boende, mat, arbete, utbildning och fritid. Livskvaliteten har mycket att göra med fördelningen av resurser

Ökad  livslängd  är också ett annat problem. Befintliga företag är ännu inte redo att ge det ökande antalet äldre i världen, den livskvalitet de förtjänar.

En annan viktig hinder för livskvaliteten är  miljöföroreningar,  som orsakar stora störningar  i hälsan och hotar planetens framtid.  

Å ena sidan den ökade  teknikkomforten(för dem som kan komma åt den) och den andra orsakande allvarliga skador på naturen.

Foton: Pixabay

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2015-08-27 18:23 #1 av: stina63

Så bra skrivet cristine, stämmer så bra

Anmäl
2015-08-27 21:50 #2 av: Maria

Intressanta funderingar.

Personligen så innebär ny teknik livskvalitet för mig numera då jag inte längre är så social eller upptagen.

/Maria

 

Anmäl
2015-08-27 22:01 #3 av: Cristine

#1 Tack Tina!

"#2 Ja då måste jag hålla med Maria då jag sedan jag blev sittandes här i kontorsstol, sitter framför datorn för det mesta.

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.