Livets goda

Vårkänslor på LK!

2013-04-24 17:51 #0 av: [Sisa]

Strålande sol på min trapp, den värmer då jag slår mej ned med min kaffekopp. Herr och fru skogsduva sitter tätt ihop och kuttrar däruppe i trädkronan.

Mina tankar går till zabelle, som tvingas höra måsjävlarna skrika igen!  Grannens katt ligger nedanför mina fötter och spinner..och det gör jag med.

Ännu finns snö på sina ställen, men den smälter ofattbart snabbt. Vintern har förlorat..det är VÅR!

Efter att ha haft en vinter med upp till en meter snö, är Afturelding glad att se riktig mark..med gammalt gräs. Hon plockar vitsippor!

Agge cyklar till jobbet och hos Peter vårstädar talgoxarna holken, medans han själv åker iväg på sin fyrhjuling. Han hittar en nässelfjäril, några tranor och tre sångsvanar, som har sällskap av en tofsvipa.

Många är vi, som liksom Fillixa och Chieko njuter av snödroppar, krokus och tussilago.

Inte konstigt att Anders drabbas av vårkänslor! Hos honom passerar en stor flock tranor och staren har anlänt. Vet alla stadsbarn hur en stare ser ut ?  Hoppas i allafall att Bumbleboo vet! Agge tycker att starar är vackra och att dom sjunger fint.

Grodor, fjärilar och humlor dyker upp hos fotokrafs, som längtar sååå till blåsippor och till att körsbärsträden ska blomma. Under tiden hon längtar kollar hon ormstället..där hittar hon några snokar och en ödla.

Hos JereMina sjunger talgoxar och på kvällen kan hon höra pärlugglan.

Mooniq har börjat städa på konstiga ställen och hon röjer i köksskåpen. Hon är nog inte ensam om, att elakt titta på sina smutsiga fönster!

Solskenet tar på snön och stina vill flytta ut på landet. Undrar vad hon ska göra med sina rabarber, som är i full gång ?

Vårtecken dyker upp hos alla oss här på sajten!

Visst är det härligt ? 

Ha en skön vår!  säger

Cristine, Sisa, stina och agge! 

Källa; Tråden " Vårtecken " på LK

skrivet av Sisa

Foto; peter54

Anmäl
2013-04-24 19:27 #1 av: stina63

Hehe härlig artikel Sisa,, Jodå det blir på fredag eller lördag som jag flyttar, Jag har tagit semester nu ett par dagar, Tog även i morgon torsdag, Känner jag behöver de nu


 

Anmäl
2013-04-24 20:41 #2 av: aggeelin

Härligt!!

Måste vara tråkigt och berätta att idag åkte vintervantarna och ett varmt pannbland fram när jag skulle cykla nu ikväll. Riktigt kallt ute. Men det är också en del av våren - att slå om från varmt till kallt i ett huj!


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2013-04-24 21:06 #3 av: zabelle

#0 Tummen upp Så roligt att läsa din sammanfattning Sisa! Tummen upp

Måsar & "gåsar" här ju till när man väljer att bo vid havet. Jag gillar dem lite i smyg Tyst fast kl. 4 på morgonen är det liiiiite irriterande.

 

Zabelle   

Anmäl
2013-04-24 22:01 #4 av: Anders 50

Sen finns det ju mer än tranor och starar som framkallar vårkänslor..  Skämtar

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2013-04-24 22:52 #5 av: aggeelin

#3 Här har vi sjöfåglarna ute i träsket som hörs till vårt sovrum men det är faktiskt inte störande. Jag tror att de håller på och låter hela natten. Brukar höra dem när jag lägger mig sent vid 01.tiden och när jag vaknar på morgonen.


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl
2013-04-26 11:54 #6 av: words-of-inspiration

Har beskrivit mina vårkänslor i en dikt som heter "Odé till våren". Den står under min presentation, om någon vill läsa den.


 

Anmäl
2013-04-27 00:47 #7 av: JereMina

Vilken härlig artikel och jag fick vara med också....tack Sisa för denna inspiration till Våren SolLugn och fin Skämtar


Anmäl
2014-05-05 21:13 #8 av: Anders 50

Och så blev det vår i år också!   Glad

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

Anmäl
2014-05-05 21:20 #9 av: aggeelin

Ja, och så är det kallt nu igen :)   men det kanske är bra så att våren inte går för fort.


Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.