kultur

Notradamus liv

2012-03-12 19:52 #0 av: stina63

Notrademus Vem var han mer än att skriva profetior? Vad som är skrivet så var han en mycket snäll man som offrade sitt liv för hjälpande sjuka fattiga människor.

 

Nostradamus var en märklig sydfranske siare och hovläkare som sade sig kunna se in i framtiden. Han föddes i december år 1503 och dog juli 1566. Han sysslade med astrologi matematik och var läkare.

Som ung studerade han medicin och blev med tiden känd för behandla pestsjuka invånare. Men han var även läkare för franska hovet. Men det mest kända är han för han siade framtiden.

Den 4 maj år 1555 utkom den första boken mycket tunn liten bok i duodesformat med titeln Profetior av Mäster Michel Nostradamus. På den tiden var just okända övernaturliga väldigt intressant nästan mer än idag.
Precis ett år senare efter boken kom ut. Började folk se varje natt en komet en fasanfull komet. Tibet floden i rom svämmar över som aldrig förr. När vattnet drar sig tillbaka fann man den åter torrlagda flodbädden en stor orm som ligger död. Men en del minnesgot och läskunniga folk började dra sig till minnes att de sett detta omtalat i det lilla häftet av mästar nostradamus från Salon. Man slog upp och där stod på pricken. Hårsvansstjärnan ska skrämma folket. Tibern ska översvämma och orm ska hittas på des strand.

Nu var denna märkliga man i var mans läppar. Han förutsade också att franska kungen ska komma i krig strax därefter med två olika furstar. Och så blev de

Nostradamus var ett underbarn som ung även som vuxen. Han avbröt sina medicinstudier vid 22 års ålder för att ge sig iväg som praktiserande läkare under den fruktansvärda böldpesepidemin i sydfrankrike.. Han gav sig iväg från stad till stad i fyra år. De sällsamma var att hans kurer i många fall lyckades. Vad det beror på vet man inte, Kan vara ärvda recept som han hade fått. Eller för att han var mycket noggrann med tvättning rökning hygien och isolering.
När han kom tillbaka till lärosätet hade han varit stadens och hela provinses hjälte. I en blink tog han sin medicine doktorsgrad vid 26 års ålder sen föreläste han som profeser.

Notradamus var en mycket snäll och hjälpsam man. Många ville ha honom hos sej som läkare hovläkare och astrolog. Han vägrade aldrig att hjälpa människor som behövde hans kunskap och hjälp. Sen när pesten kom tillbaka flyttade han till den idylliska lilla Rhonestaden Salon-en-Craux. Där gifte han sig med en ung flicka av god familj. Han sades vara hjärtans snäll och hjälpsam mot de fattiga, uppoffrade mot de nödlidande kyrksam och god vän med munkarna i staden. Han hade även gett ut en almanacka med bondepraktika och förutsägelser angående väder

11 år innan hans död förutspådde han sin egen död. Att Kungen skulle kalla på honom och hedra honom och strax därefter skulle han dö och hittas på morgonen av sina egna, fallen från sitt bord mellan bänk oh bädd. Han hittades av sin makan och sonen på morgonen 2 juli 1566

Detta var lite om Notradamus hur han var och levde.

Skrivet av Tina

http://sv.wikipedia.org/wiki/Nostradamus

Nostrademus Frofetior
Tolkning av Åke Ohlmarks
Ny inledning och kommentarer av Bengt Af Klintberg.
Boken kommer från www. Panbok.com
ISBN 91-7263-278-X

Anmäl
2012-03-12 21:18 #1 av: Cristine

Intressant läsning Tina, hade aldrig  läst något om eller av honom

Cris sajtvärd på Livskvalitet & Utomjordiskt.

Hemsida www.livskvalitet-2.se  kliv in!

Varför står mina fötter på jorden när resten av min kropp är ute i rymden.

Anmäl
2012-03-12 21:26 #2 av: stina63

Jag har en bok om honom där står lite om hur han var personligen, De är spännande vad mycket han hjälpte andra.

Anmäl
2012-03-12 22:57 #3 av: JereMina

Intressant Stina, jag har haft en film om honom som äldre sonen kom hem med på 90-talet och det var mycket intressant att se den. Jag undrar om jag har den kvar hemma någonstans.Lugn och fin Skämtar


Anmäl
2012-03-13 10:23 #4 av: stina63

Interessant läsa om hans liv var mer än spådom. Detta visste jag inte om förren jag läste de.

Ja skriv gärrna ner vad filmen heter jeremina

 

Anmäl
2012-03-14 00:01 #5 av: JereMina

Jag ska fråga sonen Jim Stina om han vet var filmen är och vad den hette.Lugn och fin Skämtar


Anmäl
2012-03-14 10:17 #6 av: stina63

Ja gör de jereminaGlad

Anmäl
2012-03-16 09:55 #7 av: [Sisa]

Fin artikel Stina!  och Notradamus var nog en fin man!   Glad

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.