Annons:
Etikettmat-och-dryck-livets-goda
Läst 544 ggr
[VSK]
12/18/14, 12:17 PM

Bästa köpta julskinkan är.........?

Vilken köpta julskinkan är din favorit? Med köpt så menar jag köpt i vanlig mataffär, ej privat av bonde mm. Alla tillverkare har ju flera skinkor men jag väljer enbart tillverkaren namn i undersökningen.

Annons:
[VSK]
12/18/14, 12:20 PM
#1

Jag valde annat, för jag har totalt noll koll.

[VSK]
12/18/14, 12:21 PM
#2

Ni som väljer "annat" får mer än gärna dela med er av vad "annat" är för gott 🙂

fruktgumman
12/18/14, 12:22 PM
#3

Änglamark

Leffe
12/18/14, 12:28 PM
#4

Min är köpt på ICA och heter "Med smak av Gotland"

[VSK]
12/18/14, 12:30 PM
#5

#4

Leffe, då måste den skinkan ha "stenig" smak då mao 😃

Leffe
12/18/14, 12:31 PM
#6

Det får vi se. Kommer använda "stenig" senap i alla fall till griljeringen, alltså grovkornig senap

Annons:
[VSK]
12/18/14, 12:32 PM
#7

Låter fruktansvärt gott. Det ska vara "riktig" senap på.

Leffe
12/18/14, 12:34 PM
#8

Det blir alltså skinka med gotlandssmak med skånsk senap😃

[VSK]
12/18/14, 12:35 PM
#9

😂

tlover
12/18/14, 1:01 PM
#10

Markattans marinerade tofu är väl det närmaste jag kommer till färdig köpt julskinka.

Den griljeras på liknande sätt som riktig skinka och är riktigt god (och enkel).

edit: jag svarade alltså annat

l'm back

[VSK]
12/18/14, 1:04 PM
#11

#10

Vart säljs de nånstans?

tlover
12/18/14, 1:16 PM
#12

#11 I princip i varje större livsmedelsbutik (bland osten oftast det är ju en färskost gjord på sojamjölk).

l'm back

[VSK]
12/18/14, 1:18 PM
#13

Tackar..

Nästa affärsbesök kommer nog bli spännande och givande 🙂

Annons:
Maria
12/18/14, 3:17 PM
#14

Jag valde annat för jag har ingen aning om vilken skinka jag brukar köpa eller ens om det är samma märke?

Jag vill koka den själv och så ska den vara "lagom" stor och gärna en fin fettkant under svålen.

/Maria

Det är bara med hjärtat som man kan se ordentligt. Det viktigaste är osynligt för ögonen"
Ur Lille Prinsen.

aggeelin
12/18/14, 6:59 PM
#15

Jag vill helst ha en "krav-odlad" skinka som jag gör själv i ugnen och sen skär bort nästan hela fettranden på.

Aggeelin / medarbetare på Livskvalitet

Fridaaaa
12/18/14, 7:03 PM
#16

Svensk, ekologisk och kravenmärkt 🙂

 Medarbetare: Sällskapskaniner, Support.

VildaVittra
12/18/14, 7:16 PM
#17

Ingen aning, så valde annat. Köper jag skinka brukar det bli vildsvinsskinka så jag drar mitt strå till stacken för att få ner antalet mördargrisar.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

penke
12/18/14, 7:21 PM
#18

Butik är inte det viktigaste, får jag tag på Kosher-skinka klipper jag till
med en gång, den är så populär att den sällan går att få tag på..
en touch av medelhav 🙂
Halal-skinka är bara nästan lika bra..

De är de enda jag kan tänka mig på julbordet.

   penke

Anders 50
12/18/14, 7:45 PM
#19

Vilken som är den bästa skinkan vet man ju inte förrän i livets slut då man sitter på ättestupan och summerar. 😉

Men i år blev det en Nybergs Deli på 4,2 kg.

Hittills så har jag inte märkt någon större skillnad på de olika märkena. Det mesta beror på kocken.  Jag gör alltid min i ugnen, 140-150 grader tills den är 68 grader i mitten. Sen får den vila utanför ugnen och då stiger tempen till 72 efter ett tag och då brukar den vara saftig och god. Sen vanlig griljering.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

[VSK]
12/18/14, 7:55 PM
#20

#19

Jag tror du just har räddat min jul nu. Tack för tips gällandes temperaturen 👍😃

Annons:
Anders 50
12/18/14, 8:14 PM
#21

Det tar ju längre tid, men för skinka så finns det gott om tid.  😉Jag har börjat använda lägre temp till allt kött numera, och särskilt till vilt.

Vildsvins-skinka rekommenderas på 125 grader. Men sen måste den gå upp till 72-74 för att ta död på ev trikiner.

// Anders...f.d. 890-3 .....och fortfarande batteridriven!

[VSK]
12/18/14, 8:17 PM
#22

🙂

Upp till toppen
Annons: